Bij ons kun je een container huren voor je afval in Vlagtwedde

Wanneer je bezig bent met een verbouwing, renovatie of een grote opruimactie en je woont in Vlagtwedde, dan is het hebben van een container erg handig voor het gemakkelijk afvoeren van je afval. Gelukkig is het huren van een afvalcontainer bij Stadskanaal Recycling snel en eenvoudig. Of u nu in Vlagtwedde zelf of in de nabije omgeving woont, wij hebben de juiste container voor elke klus. Bij ons huur je containers voor bouwafval, puin, houtafval, groenafval, grondafval (schoon en vuil), en dakafval, variërend van 3 tot 40 kubieke meter. Wij rekenen geen extra kosten voor borg of huur voor de dagen dat je de container gebruikt. Je kunt de container tot 4 weken laten staan. Dus, als je afvraagt: “Waar kan ik het beste een afvalcontainer huren in Vlagtwedde?”, dan is het antwoord absoluut bij Stadskanaal Recycling! Wij staan voor je klaar.

Waarom kiezen voor Stadskanaal Recycling?

 • Binnen 1 werkdag geleverd
 • Huurtermijn van 4 weken
 • Gratis bezorgen en ophalen
 • Zaterdag levering mogelijk
 • Klanten beoordelen ons met een 9,6!

Waarom een afvalcontainer huren in Vlagtwedde?

Bij het uitvoeren van een renovatie of grote verbouwing is het hebben van een container echt een uitkomst. Maar als je nog twijfelt waarom je eigenlijk een afvalcontainer moet huren? Hier zijn vier belangrijke redenen:

 1. Efficiënte verwerken van afval: Een afvalcontainer is een handige en efficiënte manier om al jouw afval op één plek te verzamelen en af te voeren.
 2. Milieuvriendelijk: Door verschillende soorten afval gescheiden te houden, draag je bij aan milieubewuste afvalverwerking. Het grootste deel van het afval wordt namelijk hergebruikt.
 3. Veiligheid: Het opruimen van puin en afval kan verwondingen voorkomen, doordat je werkplek netjes is en je bijvoorbeeld niet struikelt.
 4. Tijdbesparing: Het wegbrengen van afval naar de stortplaats neemt veel tijd in beslag. Met een container wordt het in keer afgevoerd.

Bouw- en sloopafvalcontainer

Een bouwafvalcontainer is ideaal voor gemengd afval, zoals hout, plastic, metaal en isolatiemateriaal. Het is een veelzijdige keuze voor bouw- en renovatieprojecten. Het meest gekozen formaat is eentje van 6 kuub.

Puincontainer

Een puincontainer is speciaal bedoeld voor steenachtig afval, zoals bakstenen, beton en tegels. Het is onmisbaar bij sloopwerkzaamheden of het afvoeren van je oude bestrating.

Houtafvalcontainer

Heb je veel houtafval van meubels of timmerwerk? Dan is een houtafvalcontainer de juiste keuze. Kijk bij afvalsoorten en houtafval wat er allemaal wel en niet in mag.

Groenafvalcontainer

Een groenafvalcontainer is super handig voor tuinafval, zoals takken, bladeren en gras. Bij het snoeien van struiken en bomen komt al gauw een paar kuub afval vrij.

Schone grond containers

Bij grondwerkzaamheden heb je een grondafvalcontainer nodig om grond af te voeren. Hier mag maximaal 5% wortels, onkruid, steentjes of grind inzitten (=schone grond). Graszoden zijn ook toegestaan.

Dakafvalcontainer

Bij dakrenovaties of -reparaties is een dakafvalcontainer essentieel voor het veilig verwijderen van dakbedekkingsmateriaal. Dit zijn vaak teerhoudende stoffen die erg vervuilend zijn voor het milieu.

Inschatting van de benodigde grootte

Het precies inschatten van de benodigde kubieke meters afval is vaak lastig. De omvang van de afvalstukken en de ruimte die ze in beslag nemen bij het stapelen zijn moeilijk te voorspellen. Als richtlijn kun je de formule gebruiken: inhoud van af te breken objecten x 1,3. Het is raadzaam om iets ruimere container te bestellen dan strikt noodzakelijk is. Je mag de meeste containers namelijk maar tot 20 centimeter boven de rand vullen. Ook moet je je houden aan de toegestane materialen voor elke container. Bijvoorbeeld bij bouwafvalcontainers accepteren we gemengd afval , maar daarvan moet 50% recyclebaar. Wanneer het bestaat uit enkelvoudig materiaal, zoals stenen, tegels, beton of iets dergelijks, dan kun je het beste een puincontainer huren. Op de pagina met alle afvalsoorten hebben we alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. En bij vragen helpen we je natuurlijk graag!

Snelle levering

Als je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag nog geleverd in Vlagtwedde! De containers worden sowieso binnen 24 uur geplaatst tussen 07:00 en 18:00 op maandag tot en met zaterdag. Hou er rekening mee dat er minimaal twee vrije parkeerplaatsen nodig zijn om de container af te leveren. Je hoeft echter niet persoonlijk aanwezig te zijn bij de levering. Wanneer je specifieke leveringsinstructies hebt, kun je deze tijdens het bestelproces doorgeven. Onze chauffeur houdt hier zoveel mogelijk rekening mee.

Woon je in Vlagtwedde? Huur dan nu een container voor je afval!

Heb je ook een vergunning nodig?

Wil je een container huren in Vlagtwedde? Niet als je hem plaatst op je eigen terrein, tuin of oprit. Wanneer je hier geen ruimte voor hebt, zal de container geplaatst moeten worden op de gemeentelijke grond zoals de stoep of een parkeerplaats. Wij hebben het voor je uitgezocht en in Gemeente Westerwold hoef je geen vergunning te hebben. Wel moet je de hem aanmelden en dat kan hier. Kijk hier voor meer informatie over een container plaatsen in Gemeente Westerwold, hieronder vind je de regels die worden gehanteerd. Nog goed om te vermelden: onze containers voldoen aan alle gestelde eisen, dat scheelt!

Regels voor het plaatsen

 • Het verkeer mag geen last hebben van de container en de verkeersveiligheid mag niet in het gevaar komen.
 • De weg moet minimaal 3 meter vrij zijn rond de container. Op voetpaden is dit minimaal 1 meter.
 • Er moet goede reflectie zijn aangebracht, zodat de container in het donker goed zichtbaar is.
 • De container mag niet voor een inrit worden geplaatst.
 • Er mag geen huishoudelijk of gevaarlijk afval in de container.
 • De directe omgeving van de container moet opgeruimd zijn en vrij van afval.
 • Schade door het gebruik van een container, zijn voor eigen rekening.

Een aantal veelgestelde vragen over containerverhuur

Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Ons deskundige team staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of  stuur een bericht via Whatsapp.

Hoe lang kan ik een afvalcontainer huren in Vlagtwedde?

Je kunt bij ons een container tot maximaal 4 weken huren. Verlengen is mogelijk voor 2,50 euro per dag, maar ervaring leert dat de meeste containers binnen twee weken worden opgehaald.

Zijn er extra kosten voor borg of huur?

Nee, er zijn geen extra kosten voor borg of huur voor de dagen dat u de container gebruikt. De huurprijs is bij ons inclusief plaatsen en ophalen.

Kan ik verschillende soorten afval in één container gooien?

Dit is afhankelijk van het type container. In een bouwafvalcontainer kunt u gemengd afval kwijt, maar dit moet voor 50% recyclebaar zijn. Voor specifieke materialen zijn er andere containers.

Kan ik de container eerder laten ophalen?

Ja natuurlijk. Geef ons gewoon een seintje en we regelen een geschikte ophaaldatum. Dit kan het gemakkelijkst via de pagina container ophalen.

Hoe snel wordt de container geleverd?

Als je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag nog geleverd in Vlagtwedde en omgeving.

Moet ik thuis zijn bij de levering van de container?

Nee, je hoeft niet thuis te zijn. Tijdens het bestelproces kunt je echter aangeven waar de container geplaatst moet worden, en onze chauffeur zal hier rekening mee houden.