Een afvalcontainer om gemakkelijk je afval af te voeren

Bij bouwprojecten, verbouwingen of het opruimen van de zolder of garage in Nieuw-Buinen kan er veel afval vrijkomen. Vele ritjes naar de milieustraat is dan een oplossing, maar neemt veel tijd in beslag. Ook moet je eerst nog een aanhangwagen regelen. Dit zorgt voor veel gedoe en dat kan natuurlijk veel gemakkelijker. Gelukkig biedt Stadskanaal Recycling een eenvoudige oplossing: bij ons kun je een voordelige en geschikte container huren in Nieuw-Buinen. Bij ons binnen een dag geplaats, zodat je in één keer van je afval af bent!

Waarom kiezen voor Stadskanaal Recycling?

 • Binnen 1 werkdag geleverd
 • Huurtermijn van 4 weken
 • Gratis bezorgen en ophalen
 • Zaterdag levering mogelijk
 • Door klanten beoordeeld met een 9,6!

Waarom is Stadskanaal Recycling uw partner is voor afvalbeheer?

Als toonaangevende naam in afvalbeheer begrijpen we dat het huren van een afvalcontainer niet alleen gaat om gemak, maar ook om vertrouwen.  Voor het huren van een container in Nieuw-Buinen zijn wij al jaren de best beoordeelde afvalwerker in de regio. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,6 en hier zijn we dan ook erg trots op.

Ongeacht de grootte van je project, bieden wij de juiste container voor jou welke is afgestemd op het type afval dat je wilt afvoeren. Hier zijn enkele veelvoorkomende afvalcontainers voor bij een verbouwing of project:

Bouw- en sloopafvalcontainer

Een bouw- en sloopafvalcontainer is ideaal voor het verzamelen van diverse soorten afval die vrijkomen bij bouw- en sloopwerkzaamheden, zoals puin, hout, metaal en gipsplaten. Door direct al het afval in één container te storten, hou je een opgeruimde werkplek en voorkom je eventuele ongelukken.

Grofvuilcontainer

Bij het renoveren van een woning of het opruimen van een grote hoeveelheid grofvuil, zoals meubels, elektronica en matrassen, biedt het huren van een grofvuilcontainer uitkomst. Je kunt alle ongewenste items eenvoudig in de container plaatsen, waardoor je jouw ruimte efficiënt kunt opruimen.

Puincontainer

Voor specifiek bouwafval, zoals beton, stenen en tegels, is een puincontainer de beste keuze. Deze containers hebben vaak een hoger draagvermogen om het zware materiaal te kunnen dragen, waardoor je gemakkelijk van het puin af kunt komen zonder je zorgen te maken over overbelasting.

Tuinafvalcontainer

Bij het onderhouden van je tuin of het uitvoeren van een landschapsproject kan er veel groenafval ontstaan, zoals takken, gras en bladeren. Een tuinafvalcontainer biedt een handige oplossing om al dit tuinafval te verzamelen en af te voeren zonder dat je jouw eigen groene container overvol raakt.

Kies het juiste formaat

Of u nu een kleine klus heeft of een grootschalige verbouwing plant, bij Stadskanaal Recycling vindt je een container voor iedere klus. Ons assortiment varieert van 3 kuub voor kleinere projecten tot 40 kuub voor zeer grote verbouwingen. Klanten kiezen meestal voor een 6 kuub container en hierin passen ongeveer 75 kruiwagens. Kijk bij veelgestelde vragen onderaan de pagina voor meer informatie. Bij ons kun je gemakkelijk betalen met iDEAL. Onze bezorgtijden zijn tussen 07:00 en 18:00 uur en zelfs op zaterdag tot 13:00 uur. Ook is het niet nodig dat je thuis blijft, er hoeft alleen paar genoeg ruimte beschikbaar te zijn voor twee parkeerplaatsen.

Binnen 24 uur staat uw afvalcontainer klaar in Nieuw-Buinen.

Huur direct een container voor in Nieuw-Buinen

Enkele veelgestelde vragen

Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Ons deskundige team staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of  stuur een bericht via Whatsapp.

Hoe snel kan een container geleverd worden in Nieuw-Buinen?

Dat kan bij Stadskanaal Recycling heel snel en in de meeste gevallen binnen 24 uur leveren, ook op zaterdag.

Hoeveel kost het huren van een container in Nieuw-Buinen?

De kosten zijn afhankelijk van de grootte en het type afval en je vindt alle prijzen op de pagina container huren. Bij Stadskanaal Recycling kun je al een puincontainer huren voor maar 99 euro. De prijs is inclusief transport, 4 weken huur en de verwerkingskosten van het afval. Voor klanten die regelmatig bestellen bieden we voordelige tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Hoe lang mag ik de container houden?

De standaard huurperiode is 4 weken, maar onze ervaring leert dat de meeste afvalcontainers maar 1 week worden verhuurd.

Kan ik de container eerder laten ophalen?

Ja natuurlijk. Geef ons gewoon een seintje en we regelen een geschikte ophaaldatum. Dit kan het gemakkelijkst via de pagina container ophalen.

Moet ik een vergunning aanvragen voor het plaatsen van container?

In sommige gevallen is een vergunning vereist om een container op de openbare weg te plaatsen. Voor een container huren in Nieuw-Buinen is momenteel geen vergunning nodig.

Neem bij vragen contact met ons op en we helpen je graag.

Wat gebeurt er met het afval dat wordt opgehaald?

We zorgen ervoor dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt. Recyclebaar materiaal wordt gescheiden en gesorteert, terwijl ander afval veilig wordt gestort volgens de milieunormen. Het hergebruiken van materialen is natuurlijk het mooiste.

Denk bijvoorbeeld aan puin wat wordt vermalen, zodat het kan worden gebruikt in bouwprojecten en voor de aanleg van wegen. Onbehandeld hout (A-hout) wat nog in originele staat is kan direct worden hergebruikt. Wanneer het A-hout niet meer in de originele vorm herbruikbaar is, wordt het (samen met het B-hout) versnipperd. Deze houtsnippers worden verwerkt in nieuwe houtproducten, waaronder pallets of spaanplaten. B-hout dat niet meer in goede staat is, dient als brandstof voor energiecentrales.

Wat mag er in de container?

Wat er in de container mag hangt af van de afvalsoort dat je kiest. Meer informatie over de afvalsoorten die wij inzamelen vind je op de pagina afvalsoorten.  Voor specifieke vragen over het soort afval dat je wilt afvoeren, kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan snel telefonisch of via Whatsapp.

Hoeveel kruiwagens afval passen er in een container?

Het aantal kruiwagens dat in een container past, hangt af van het volume van de kruiwagen. Meestal heeft deze een grootte van ongeveer 0.06 kubieke meter (of 60 liter). Dit kan natuurlijk ook variëren, afhankelijk van het specifieke model van de kruiwagen.

Wanneer we uitgaan van een standaard kruiwagen (0.06 m3), kunnen we het volgende berekenen:

 • In een container van 3 kubieke meter passen ongeveer 50 kruiwagens (3 / 0.06 = 50).
 • In een container van 6 kubieke meter passen ongeveer 100 kruiwagens (6 / 0.06 = 100).
 • In een container van 10 kubieke meter passen ongeveer 167 kruiwagens (10 / 0.06 = 167).
 • In een container van 15 kubieke meter passen ongeveer 250 kruiwagens (15 / 0.06 = 250).

Deze schattingen zijn gebaseerd op het vullen van de kruiwagens tot hun maximale capaciteit en op het volledig vullen van de container. Het is goed om op te merken dat bij het vullen van een container met los materiaal, zoals houtafval of bouwafval, er ruimte tussen het materiaal zit waardoor de werkelijke hoeveelheid iets minder kan zijn.

Hoe groot is een afvalcontainer?

De grootte verschilt per model container, maar om je een algemeen beeld te geven vind je hier enkele vergelijkingen:

 • Een 3 kubieke meter container is ongeveer even groot als een kleine auto, zoals een Smart ForTwo.
 • Een 6 kubieke meter container komt qua grootte overeen met een middelgrote gezinsauto, zoals een Volkswagen Golf.
 • Een 10 kubieke meter container is ongeveer zo groot als een grotere SUV of bestelbus, zoals een Volkswagen Transporter.
 • Een 15 kubieke meter container zou qua omvang vergelijkbaar zijn met een grote bestelwagen.