Woon je in Sellingen? Bij ons kun je dan het beste een container huren

Bij een verbouwing, sloopwerk of het opruimen van je schuur komt er veel afval vrij. Dan is het huren van een afvalcontainer een snelle en gemakkelijke oplossing voor je afval. En dan ben je bij ons aan het juiste adres: wij maken werk van je afval. Wij bieden een uitgebreide selectie containers voor elke klus. Onze containers variëren in grootte van 3 tot 40 kubieke meter en zijn geschikt voor bouwafval, puin, houtafval, groenafval, schoon en vuil grondafval, evenals dakafval. Bovendien brengen wij geen extra kosten in rekening voor borg of huur voor de dagen dat je de container gebruikt. Bij ons kun je hem 4 weken houden en dat is in 98% van alle aanvragen meer dan genoeg. Dus, als je afvraagt: “Waar kan ik het beste een afvalcontainer huren in Sellingen?”, dan is het antwoord volmondig: “Stadskanaal Recycling”! Al jaren de nummer één in de regio als het om duurzaam afval verwerken gaat.

Waarom kiezen voor Stadskanaal Recycling?

 • Binnen 1 werkdag geleverd
 • Huurtermijn van 4 weken
 • Gratis bezorgen en ophalen
 • Zaterdag levering mogelijk
 • Klanten beoordelen ons met een 9,6!

Gegarandeerd een snelle levering

Sellingen ligt maar op een kleine afstand van Stadskanaal en we zijn er binnen 20 minuten. Wanneer je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag geleverd. De containers worden sowieso binnen 24 uur geplaatst tussen 07:00 en 18:00 op maandag tot en met zaterdag. Hou er rekening mee dat er minimaal twee vrije parkeerplaatsen nodig zijn om de container af te leveren. Meer informatie over de plaatsing lees je verder op deze pagina.

Je hoeft echter niet persoonlijk aanwezig te zijn bij de levering. Wanneer je specifieke leveringsinstructies hebt, kun je deze namelijk bij het bestelproces doorgeven in het opmerkingenveld. Onze chauffeur houdt hier dan zoveel mogelijk rekening mee.

5 Redenen waarom het huren van een container erg handig is

Als je een bouwproject plant, je tuin opknapt, of gewoon bezig bent met een grote opruiming, dan is het huren van een afvalcontainer een slimme zet. Hier zijn vijf overtuigende redenen waarom het huren van een container in Sellingen u tijd en moeite kan besparen:

 1. Efficiënte afval afvoeren: Een afvalcontainer biedt je één centrale plek voor het verzamelen van al het afval. Dus geen verspreide stapels rommel in je tuin of op de bouwplaats. Je hoeft ook niet telkens heen en weer te rijden naar de vuilstort; je gooit gewoon alles in de container en laat deze later door ons afvoeren.
 2. Milieuvriendelijk en duurzaam: Door het huren van een specifieke container op afvalsoort, scheidt je direct het afval. Dit draagt direct bij aan een gemakkelijkere en duurzamere afvalverwerking, waardoor het materiaal beter kan worden hergebruikt.
 3. Veiligheid voorop: Misschien niet direct aan gedacht, maar een centrale plaats voor je afval draagt direct bij aan een veilige werkplek. Scherpe voorwerpen, puin of ander gevaarlijk afval worden netjes opgeborgen, waardoor het risico op verwondingen wordt verminderd.
 4. Tijdsbesparing: Het zelf wegbrengen van afval naar een stortplaats neemt veel tijd in beslag, vooral als je meerdere keren heen en weer moet rijden. Met een gehuurde afvalcontainer kun je kostbare tijd besparen en je concentreren op jouw project. Je moet ook nog maar beschikken over kar en een auto met een trekhaak.
 5. Groot aanbod containers: Afvalcontainers zijn er in verschillende maten en ingedeeld op afvalsoort, zoals bouwafval, puin, hout, groenafval en meer. Je kunt een container kiezen die het beste bij jouw behoeften past, waardoor je niet betaalt voor meer ruimte dan je daadwerkelijk gebruikt.

Kortom, het huren van een afvalcontainer in Sellingen is een praktische en slimme keuze voor het gemakkelijk afvoeren van je afval. En wij helpen je hierbij natuurlijk graag!

Inschatting van de benodigde grootte

Het exact inschatten van het benodigde aantal kubieke meters afval is vaak lastig. De grootte van de afvalstukken en de ruimte die het inneemt tijdens het stapelen is moeilijk te voorspellen. Als vuistregel kun je de formule gebruiken: inhoud van de objecten die moeten worden afgevoerd x 1,3. Het is slim om een iets grotere container te bestellen. Je kunt namelijk de container niet tot ver boven de rand vullen. Ook moet je je houden aan de toegestane materialen voor elke container. Hoewel in een bouwafvalcontainer gemengd afval mag, moet 50% daarvan recyclebaar zijn en mag het geen enkelvoudig materiaal zijn. Als je bijvoorbeeld alleen stenen, puin, beton of iets dergelijks wilt afvoeren, kun je beter een puincontainer huren. Kijk bij alle afvalsoorten wat er wel en niet in mag. Bij vragen helpen we graag!

Een selectie uit ons verhuuraanbod

Hieronder zie je een selectie van veel gehuurde containers of ga direct naar ons volledige aanbod

Heb ik ook een vergunning nodig?

Wanneer je een container wilt huren in Sellingen heb je niet een vergunning nodig wanneer je hem plaatst op je eigen terrein, tuin of oprit. Heb je daar geen ruimte voor? Dan zal hij op de openbare weg of gemeentegrond moeten worden geplaatst, zoals de stoep of een parkeerplaats. Voor het gemak hebben wij het voor je uitgezocht en in Gemeente Westerwold hoef je geen vergunning aan te vragen. Wel moet je hem online aanmelden via deze link. Wil je meer weten, kijk dan op de website van Gemeente Westerwold. Hieronder vind je alvast de regels die worden gehanteerd. Goed om te weten: onze containers voldoen aan alle gestelde eisen, dus dat scheelt!

De belangrijkste regels voor het plaatsen in Gemeente Westerwold

 • Er mag geen huishoudelijk of gevaarlijk afval in de container.
 • De directe omgeving van de container moet opgeruimd zijn en vrij van afval.
 • Schade door het gebruik van een container, zijn voor eigen rekening.
 • Het verkeer mag geen last hebben van de container en de verkeersveiligheid mag niet in het gevaar komen.
 • De weg moet minimaal 3 meter vrij zijn rond de container. Op voetpaden is dit minimaal 1 meter.
 • Er moet goede reflectie zijn aangebracht, zodat de container in het donker goed zichtbaar is.
 • De container mag niet voor een inrit worden geplaatst.

Een selectie van veelgestelde vragen

Hier nog een aantal veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen, kijk dan hier voor meer informatie. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een container? Ons team staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of  stuur een bericht via Whatsapp.

Hoe lang kan ik een container huren?

Bij ons kun je een container tot maximaal 4 weken huren. Langer kan voor 2,50 euro per dag. Ervaring leert dat de meeste containers binnen twee weken worden opgehaald.

Kan ik verschillende soorten afval in één container gooien?

Dit is afhankelijk van het type container. In een bouwafvalcontainer kunt u gemengd afval kwijt, maar dit moet voor 50% recyclebaar zijn. Voor specifieke materialen zijn er andere containers. Hieronder vind je een lijst met alle containers per afvalsoort.

Bouwafval
Sloopafval
Stenen en puin
Houtafval
Dakafval
Grofvuil en inboedel
Groenafval
Tuinhout afval
Grond

Wat zijn de kosten van het huren van een container?

De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de container en de huurperiode. Bij ons huur je een container standaard voor 4 weken en dat is inclusief plaatsen en ophalen.

Kijk hier voor het volledige aanbod

Zijn er extra kosten voor borg of huur?

Nee, er zijn geen extra kosten voor borg of huur voor de dagen dat u de container gebruikt. De huurprijs is bij ons inclusief plaatsen en ophalen.

Hoe snel wordt de container geleverd?

Als je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag nog geleverd in Sellingen.

Moet ik thuis zijn bij de levering van de container?

Nee, je hoeft niet thuis te zijn. Tijdens het bestelproces kunt je echter aangeven waar de container geplaatst moet worden, en onze chauffeur zal hier rekening mee houden.

Kan ik de container eerder laten ophalen?

Ja natuurlijk. Geef ons gewoon een seintje en we regelen een geschikte ophaaldatum. Dit kan het gemakkelijkst via de pagina container ophalen.