Woon je in Musselkanaal? Huur dan bij ons een afvalcontainer

Heb je binnenkort een grote verbouwing of schoonmaak? Daar komt meestal veel afval bij vrij! Het huren van een container is dan altijd de meest efficiënte manier voor het afvoeren van afval. En dan ben je bij ons aan het juiste adres: wij maken echt werk van je afval en hebben een groot containeraanbod voor elke klus. Of het nu gaat om een grote of kleine verbouwing, wij hebben de juiste container. Qua formaat variëren deze in grootte van 3 tot 40 kuub en zijn o.a. geschikt voor het afvoeren van al je bouwafval, stenen en puin, grofvuil etc. Bekijk het complete overzicht en klik op onderstaande knop.

Waarom kiezen voor Stadskanaal Recycling?

  • Binnen 1 werkdag geleverd
  • Huurtermijn van 4 weken
  • Gratis bezorgen en ophalen
  • Zaterdag levering mogelijk
  • Klanten beoordelen ons met een 9,6!

In 10 minuten voor je deur

Musselkanaal ligt maar op steenworp afstand van Stadskanaal, dus we staan binnen 10 minuten voor je deur. Wanneer je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag geleverd. De containers worden altijd binnen 24 uur geplaatst tussen 07:00 en 18:00 op maandag tot en met zaterdag. Zorg ervoor dat er minimaal twee vrije parkeerplaatsen zijn, dit is namelijk nodig om de container af te leveren. Meer informatie over de plaatsing en eventuele benodigde vergunningen lees je verder op deze pagina.

Bij het plaatsen hoeft niet iemand aanwezig te zijn. Heb je afwijkende leveringsinstructies? Dan kun je deze bij het bestelproces vermelden in het opmerkingenveld. Onze chauffeur houdt hier dan zoveel mogelijk rekening mee.

Zelf de grootte inschatten

Het exact inschatten van het benodigde aantal kubieke meters afval is vaak lastig. De grootte van de afvalstukken en de ruimte die het inneemt tijdens het stapelen is moeilijk te voorspellen. Als vuistregel kun je de formule gebruiken: inhoud van de objecten die moeten worden afgevoerd x 1,3. Het is slim om een iets grotere container te bestellen. Je kunt namelijk de container niet tot ver boven de rand vullen. Ook moet je je houden aan de toegestane materialen voor elke container. Hoewel in een bouwafvalcontainer gemengd afval mag, moet 50% daarvan recyclebaar zijn en mag het geen enkelvoudig materiaal zijn. Als je bijvoorbeeld alleen stenen, puin, beton of iets dergelijks wilt afvoeren, kun je beter een puincontainer huren. Kijk bij alle afvalsoorten wat er wel en niet in mag. Bij vragen helpen we graag!

Alle afvalsoorten op een rij

Hieronder zie je een link naar de containers per afvalsoorten of ga direct naar ons volledige aanbod

grofvuil en inboedel (6)

Tuinhout afval (6)

Houtafval (6)

Grond - schoon (5)

Dakafval (6)

Groenafval (6)

Puin / Stenen (4)

Bouwafval en sloopafval (6)

Meer over Stadskanaal Recycling

Op de kruising van duurzaamheid en innovatie, vindt u Stadskanaal Recycling – uw betrouwbare partner in de afvalverwerking. Ons bedrijf is gevestigd op het industrieterrein Vleddermond, nog geen tien minuten rijden vanaf Musselkanaal. Bij Stadskanaal Recycling geloven we dat elk stukje afval een nieuw begin verdient. Daarom zijn we gedreven in het bedenken van op maat gemaakte recyclingoplossingen die helpen bij het transformeren van uw afval in waardevolle hulpbronnen. Van papier tot plastic en alles daartussenin, we zorgen ervoor dat al het afval wordt verwerkt tot nieuw herbruikbaar materialen.

Onze missie en visie
Onze missie is simpel maar krachtig; het bevorderen van een circulaire economie waarin afval een ding van het verleden is. We streven er namelijk naar om een wereld te creëren waarin materialen herhaaldelijk worden gerecycled en hergebruikt, waardoor de druk op onze natuurlijke hulpbronnen wordt verminderd.

Onze visie is om een marktleider te worden in de Noordelijke recyclingindustrie, staan bekend om onze innovatieve aanpak en onze toewijding aan duurzaamheid. Wij geloven in het bouwen van sterke relaties met onze klanten, gebaseerd op transparantie, integriteit, en dienen een gesamenlijk doel.

Een groen (blauwe) toekomst
Als u voor Stadskanaal Recycling kiest, kiest u niet alleen voor een goede service. U kiest voor een partner die samen met u werkt aan een groenere, duurzamere toekomst. We gaan het verhaal graag samen met u aan, terwijl we streven naar een wereld zonder afval.

Bovendien nemen we onze verantwoordelijkheid tegenover de regionale gemeenschap erg serieus. We investeren in vele lokale initiatieven en streven ernaar een positieve impact te hebben op de regionale samenleving en het milieu.

Heb ik ook een vergunning nodig?

In Gemeente Stadskanaal mag je niet zomaar een container op de weg, stoep of in de berm plaatsen als dit de openbare functie van de weg hindert. Om dit toch te mogen doen, heb je een ontheffing nodig van de gemeente. Het aanvraagproces start met het downloaden en invullen van het juiste formulier van de gemeentewebsite. Na het invullen kun je het opsturen naar het gemeentehuis, of persoonlijk afgeven, al dien je dan wel eerst een afspraak te maken. Maar je kunt deze tegenwoordig ook online invullen via de gemeentelijke website.

Wat is verder belangrijk om te weten?
Het is belangrijk om je aanvraag voor een ontheffing minstens 8 weken van tevoren in te dienen. Houd er ook rekening mee dat er kosten aan deze procedure verbonden zijn. In 2023 is het tarief vastgesteld op €40,- voor het plaatsen van een container op of langs de openbare weg in Gemeente Stadskanaal.

Een selectie van veelgestelde vragen

Hier nog een aantal veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen, kijk dan hier voor meer informatie. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een container? Ons team staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of  stuur een bericht via Whatsapp.

Hoe lang kan ik een container huren?

Bij ons kun je een container tot maximaal 4 weken huren. Langer kan voor 2,50 euro per dag. Ervaring leert dat de meeste containers binnen twee weken worden opgehaald.

Kan ik verschillende soorten afval in één container gooien?

Dit is afhankelijk van het type container. In een bouwafvalcontainer kunt u gemengd afval kwijt, maar dit moet voor 50% recyclebaar zijn. Voor specifieke materialen zijn er andere containers. Hieronder vind je een lijst met alle containers per afvalsoort.

Bouwafval
Sloopafval
Stenen en puin
Houtafval
Dakafval
Grofvuil en inboedel
Groenafval
Tuinhout afval
Grond

Wat zijn de kosten van het huren van een container?

De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de container en de huurperiode. Bij ons huur je een container standaard voor 4 weken en dat is inclusief plaatsen en ophalen.

Kijk hier voor het volledige aanbod

Zijn er extra kosten voor borg of huur?

Nee, er zijn geen extra kosten voor borg of huur voor de dagen dat u de container gebruikt. De huurprijs is bij ons inclusief plaatsen en ophalen.

Hoe snel wordt de container geleverd?

Als je voor 16:00 uur bestelt, wordt de container binnen een dag nog geleverd.

Moet ik thuis zijn bij de levering van de container?

Nee, je hoeft niet thuis te zijn. Tijdens het bestelproces kunt je echter aangeven waar de container geplaatst moet worden, en onze chauffeur zal hier rekening mee houden.

Kan ik de container eerder laten ophalen?

Ja natuurlijk. Geef ons gewoon een seintje en we regelen een geschikte ophaaldatum. Dit kan het gemakkelijkst via de pagina container ophalen.